A székhelyszolgáltatás megbízható intézmény, mely kényelmet nyújt, anyagi szempontból kifizetőnek számít, és lehetővé teszi azt, hogy a vállalkozók a cégükkel foglalkozzanak ahelyett, hogy a hivatalos leveleiknek az ügyes-bajos gondjaival kelljen foglalkoznia. A székhelyszolgáltatás megéri! Ilyen egyszerű.

A cégalapítás pillanatában le kell jelenteni, hogy hol lesz a cég székhelye, és ez többnyire nem okoz fejtörést, evidens a válasz: a munkavégzés helyén. Miért is ne? – gondolja a tapasztalatlan cégalapító. Hiszen otthon fogok dolgozni, hát a legjobb az, ha haza hozza a postás a leveleket, úgyis ez volt a célom, hogy ne kelljen korán kelni, ne kelljen bejárni az irodába. Azonban hamar szembesülni fog vele, hogy ez nem is annyira komfortos, mint ahogy elsőre látszik. A postás a hivatalos leveleket csak az Ön kezébe adhatja oda, vagy a családjáéba, így egész nap, a hivatali időben oda lesznek láncolva a lakáshoz. Ráadásul a NAV is ide fog jönni ellenőrizni a papírokat. Ha ez mind nem lenne elég, a cégjegyzékbe, a bélyegzőjére, mindenhova ezt a címet fogja megadni, mint a cég székhelye, és nem tudom, hogy mások hogyan vannak ezzel, de én nem örülnék, ha az ügyfeleim hívatlanul is felkereshetnének, vagy ha a hivatal embereit a nappalim közepén kell fogadnom. Nem egészséges, ha a munka és a magánélet ilyen szervesen kapcsolódik egymáshoz.

Viszont az is érthető, különösen egy makro vállalkozás esetében, hogy nem akar az ember irodát bérelni. Persze, ha amúgy is több munkatárs van, és mindig tartózkodik valaki az irodában, akkor lehet az a cég székhelye, érkezhetnek ide a levelek. Viszont ha nem adott ez a lehetőség, akkor felesleges pénzkidobás lenne drágán bérelni egy irodahelyiséget. Pláne, hogy a székhelyszolgáltatás kijön havi 2000 forintból.

A székhelyszolgáltató vállalja, hogy átveszi, kezeli és tárolja a leveleit. Ráadásul az irodáikban gazdasági szakemberek dolgoznak, akik vállalják, hogy a NAV előtt képviselik az ügyfeleket. Számos legyet üthet egy csapásra az, aki már a cégalapítás előtt egy székhelyszolgáltatóhoz fordul: eleve úgy adhatja be a cégbírósághoz a kérelmét, hogy a székhelye a szolgáltató címén legyen. Sose kell a levelekkel foglalkoznia, azokat a szolgáltató átveszi, kihelyezi ingyenesen a cégtáblát, különféle akciókban, extra szolgáltatásokban részesíti és emellett még tájékoztatja is Önt napi szinten e-mailben arról, hogy milyen levele érkezett.