Már egész kicsi koromban is érdekeltek a tudományos dolgok, a naprendszer, a csillagok, a kémiai kísérletek, a drágakövek, a különféle kristályok, hogy mi hogyan jött létre stb.

Szerencsére manapság a társasjáték osztályon számtalan olyan játékot lehet venni, melyek segítik a gyermekeket abban, hogy kibontakoztassák csírázó tudományos érdeklődésüket. Ilyen például az a világító búra, melyen úgy helyezkednek el a lyukak, mint az égen a nevezetes csillagképek. Nekem egy olyan kis makettem volt, ami a naprendszerünk bolygóit ábrázolta, fel lehetett tenni a Nap köré a bolygókat, és megfigyelhettem a mozgásukat is. Ugyan ilyenem volt a Nap-Föld-Hold verzióban, ahol azt lehetett megnézni, hogy a földet milyen szögből világítja meg a Nap, és hogy a Hold mikor, hol helyezkedik el.

Egy másik kedvenc játékom az volt, amelyikben kristályosodást lehetett előidézni. Mindig is szerettem a különleges köveket, a különleges kristályokat, így rendkívül boldog voltam, mikor megkaptam azt a kis készletet, melyben gipszből ki lehetett önteni egy sziklát, melynek belsejébe egy kristályosodó anyagot kellett önteni. Végül egy sziklát tartottam a kezemben, melynek a belseje tele volt lila, ametiszt szerű kristályokkal.