Sokunknak megvan az az előnye, hogy már egészen fiatal korunktól, gyerekségünktől kezdve tanulhatjuk az angolt. Azért is előnyös, ha az ember minél nagyobb hangsúlyt fektet a nyelvtanulásra, mert kevesebb dologból marad ki.

Ilyenek mondjuk a különféle személyiségtesztek is, mint a Motivational Maps, melyek sokunkban hozzájárulhatnak a személyiségünk fejlődéséhez, az önismeretünk fejlesztéséhez. Sokkal sikeresebbé tehet minket az élet különböző területein az, ha tisztában vagyunk önmagunkkal, céljainkkal, érzéseinkkel, belső világunk működésével.

A személyiségünk rejtett működésére rá tud mutatni mondjuk a 16 Personality types teszt, mely tizenhat különböző személyiségtípust sorol fel, ezeket pedig további kettő típusra osztja: extrovertáltra és introvertáltra. Sokan mondták, hogy kifejezetten komoly problémákkal küszködtek a saját személyiségüket érintően, nem tudták hova tenni az érzelmi gondjaikat, de a teszt kitöltése után megkönnyebbültek, látták az összefüggéseket.

A munka terén hasonló gondokkal küszködhetnek emberek, akik nem találják meg a helyüket. Sokan nem igazán értik, hogy egy adott pozícióban miért boldogtalanok, vannak, akik azt se tudják, hogy milyen irányba induljanak. Nekik a Motivational Maps teszt segíthet, ami kifejezetten munkahelyi körülményekre fókuszál és arra, hogy ezen belül mik azok a dolgok, amik motiválnak minket.

A Motivational Maps kitöltéséhez 12 percre van szükség, ez alatt megválaszolhatóak azok a kérdések, melyek kimutatják, hogy növekedés, sikerek és kapcsolatok szempontjából mi a fontos az egyén számára. A Motivational Maps kitöltése és kitöltetése cégvezetők számára is hasznos lehet, hogy a munkavállalói elégedettséget fenn tudják tartani, illetve növelni is tudják azt.