A környékünkön egyre több embertől hallottam, hogy problémák vannak a közbiztonsággal, sokak számára kérdésessé vált, hogy vajon az értékeik és a vagyontárgyaik biztonságban vannak-e a betörőkkel szemben. Mivel sose lehet eléggé óvatos az ember úgy döntöttem, hogy egy jóval komolyabb 2D kerítés kiépítésével is bebiztosítom otthonom teljeskörű védelmét.  

A Kerítésland termékei közt választottam egy belső 2D kerítést, mely kifejezetten azokat a kerti elemeket védi, illetve takarja el, amelyeket nem akarok szem előtt tartani, illetve a kert egy olyan pontját is kitakarja az utcán közlekedők látóköréből, amelyet nem szeretném, hogy lássanak.

Amellett, hogy fémből készült 2D kerítés került a kertbe és köré is, megerősítettem a rendszert egy riasztóberendezéssel is, illetve többek közt esztétikai okokból növényeket is futtattam a 2D kerítésre. Ezeket a növényeket másrészről azért is tartom előnyös megoldásnak, mert azon túl, hogy szépek, még takarnak is. A védelem fokozása érdekében érdemes kamerarendszert és reflektort is felszerelni a nyílászárók köré és így, ha behatolást szerveznének, mindenképp lesz egy figyelmeztető fény és egy felvétel is, mely szerencsével el is ijeszti a betörőket anélkül, hogy más módon kellene futásra kényszeríteni őket. Sokak még egy rémisztő megjelenésű kutyával szokták a fent leírtakat kiegészíteni.

Az így kialakult védelmi rendszer által, amelynek a 2D kerítés nagyon fontos eleme, egyértelműen biztonságosabb az otthonunk, mint amilyen a korábbi állapota volt, mellyel kapcsolatban egyértelműen éreztem a változtatás igényét és szükségszerűségét.