A tervezési folyamat számos megszámlálhatatlan elemből áll, de az egész egy dologgal kezdődik: az inspirációval. Ha pedig valami inspirál, nagyon fontos, hogy a kezedben legyenek a megfelelő eszközök ötleteid életre keltéséhez. Íme néhány kimondottan tervezőknek készült app, amelyek új magasságokba emelik kreatív törekvéseid.

Változtasd tárgyaid vektorokká

Az ihlet a téged körülvevő környezet hatására bármilyen formát ölthet, legyen az egy minta vagy épp egy szobor. De végül is mindegy is, az Adobe Capture: Creative Camera lencsevégre kapja, hogy aztán a terveid alapjául szolgáló mintává változtassa.

A dolog pofonegyszerű: indítsd el az appot, irányítsd kamerád egy adott térre vagy tárgyra, és az alkalmazás különféle méretű vektorokká konvertálja azt.

Az inspirációt nyújtó dolgok digitális illusztrációvá változtatása végtelen lehetőségek tárházát nyitja meg előtted.
Válaszd ki gondosan színsémáid.

Adobe Capture: Creative Kit

Készíts képet, és azonosítsd a színeket

Egy színes világban rendkívül fontos, hogy terveid számára tökéletes árnyalatokat válassz, ezért ha szembejön az „igazi”, jó, ha kéznél van a PANTONE Studio.

Ez a gyönyörű alkalmazás minden tervező álma. Készíts képet a neked tetsző színről, az app pedig azonnal azonosítja, megmutatja mely színekkel harmonizál, valamint lehetővé teszi, hogy összevesd a Pantone színútmutatójával.

Akár saját színpalettákat is alkothatsz, vagy tesztelheted színeid 3D renderelt anyagokon. Többé egyetlen szín sem marad titok előtted.
Hozz létre palettákat a színútmutatóból válogatva.

PANTONE Studio

Modellezz útközben

Felejtsd el a hatalmas helyeket igénylő eszközöket és anyagokat: a forger segítségével néhány egyszerű koppintással modellezhetsz bármilyen tárgyat iPhone-odon vagy iPadeden, hogy ötleteid életre keljenek, és azonnal megkezdhesd a vázlatkészítést.

Az app multitouch felülete és 3D vezérlése lehetővé teszi, hogy kedvedre vágd, húzd, nyomd vagy simítsd a munkafelületet. Ezután jelenítsd meg modelljeid a kiterjesztett valóság használatával, és helyezd el őket a való világban.
Tedd próbára magad, és modellezd kis kedvenced.

forger

Imádom ezt a betűtípust

A WhatTheFont közel 133 000 betűtípusból álló gyűjteményében jó eséllyel rábukkanhatsz arra az egyre, ami megragadja a tekinteted.

Csak készíts képet bármilyen vizuális elemről – legyen az egy poszter, egy jegyzetfüzet vagy egy étlap –, és az alkalmazás felismeri a betűtípust, valamint ahhoz hasonlókat ajánl. Mostantól a tipográfia nyitott könyv lesz számodra.
Dobd fel projektjeid inspiráló betűtípusokkal.

WhatTheFont

Mutasd meg tehetséged

Grafikai tervezés, illusztrálás, ipari formatervezés, divat… ha kreativitásod végtelen, a Behance – Creative Portfolios a neked való virtuális hely. Folyamatosan bővülő felhasználóbázisának köszönhetően az app tökéletes felület arra, hogy megmutasd portfólióid a nagyvilágnak, és bővítsd kapcsolatrendszered.

Elemzés segítségével megtudhatod, mely projekteket nézik a legtöbben, és ha időd engedi, vethetsz egy pillantást az Adobe Live csatorna oktatóprogramjaira és szakmai kihívásaira is.