Az utóbbi 8 évben megszaporodtak azoknak az eseteknek a száma, amikor a nyári esőzések során villám csapott a különböző épületekbe. Az ilyen esetek után a biztosítók évi több milliárd forintokat fizetnek ki összesen. 

Az idei évben mondhatni kevés ilyen eset történt, hiszen csak 57 016 bejelentés érkezett a biztosítókhoz vihar okozta károsodások miatt: vihar, felhőszakadás, jégverés, tetőbeázás címén. Bár a nyár vége, illetve a szeptember eleje meglehetősen viharosra sikeredett, és ennél fogva könnyen úgy emlékezhetünk, hogy ez a nyár szeles és esős volt. A valóság azonban az, hogy a tavalyi év sokkal inkább mondható viharosnak, mint ez. A különféle elektronikai eszközök is ki vannak téve ezeknek a váratlan viharos eseményeknek, mivel az integrált áramkörű berendezések jobban ki vannak téve az ilyen villámoknak, ahogy egyre több napelem is kárt szenved az ilyen villámcsapások során.

A korábbi években a 2010-es év volt a rekorder, amikor 312 ezer bejelentés érkezett, és 30 milliárd forintot fizettek a biztosítók. A kritikus időszak, amikor a legtöbb ilyen bejelentés érkezik, az május 1 és augusztus 31 közé tehető minden évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük