A finn Nokian, avagy a téli abroncsok megálmodója már évtizedek óta kísérletezik olyan megoldásokkal, amelyek eredményeképpen megalkothatnának egy olyan terméket, ami egész évben, tehát nem csak télen, nyáron is megfelelő tulajdonságokat biztosít az autósok számára – természetesen a legnagyobb biztonság és a legjobb tapadás társaságában. Noha a Gumibomba.hu figyelmeztetése szerint egy téli gumi még mindig rendkívül fontos ahhoz, hogy a leghidegebb időszakban maximális biztonságban lehessünk, ugyanakkor a Nokian Weatherproof már egy egészen korrekt alternatívát képvisel abban az esetben, ha szeretnénk megúszni az őszi és a tavaszi gumicserét.

Téli biztonság és nyári teljesítmény

A Nokian Weatherproof nem egy négy évszakos gumiabroncs, ellenben nem is lehetne specifikus nyári- vagy téli gumi néven említeni, a finnek gyártmánya valami egészen új lehetőséget kínál az autósok számára. Mi sem bizonyítja ezt jobban más, minthogy a Nokian az All-Weather koncepció keretein belül egyetlen abroncsban egyesítették a téli gumik biztonságát a nyári abroncsokra jellemző vezetési stabilitással és hasonló kezelhetőséggel. A termék tipikusan azoknak a sofőröknek készült, akik szeretnék egész évben biztonságosan érezni magukat, így nem csak havas és jeges úton, hanem nyáron is megfelelő, illetve hatékony tapadásra számítanak folyamatosan egyenletes kopás társaságában. A termékcsalád rendkívül tartós teljesítményre képes a híresen rossz európai utakon is, legyen szó akár a legmodernebb és a legnagyobb teljesítményre képes személyautókról, vagy a városi terepjárókról, a többféle méretben elérhető abroncsok ugyanis mindegyik autótípusra megfelelőek.

A Nokian Weatherproof olyan kiváló teljesítményt nyújt a téli időszakban, hogy a hivatalos hatóságoktól még a hópehely szimbólum használatát is megkapta. Személyautókhoz általánosságban 13 és 18 hüvelyk közötti méretekben készül, míg a nehezebb városi terepjárólhoz 16 és 18 hüvelyk közötti méretben kerül a boltok polcaira. Az egyes abroncsok többféle sebességosztályú változatban is elérhetőek, ezáltal T, H és V specifikációk közül is választhatnak maguknak a vásárlók. Az első általános tesztek alapján a Nokian különlegessége elsődlegesen még mindig a téli utakon nyújt jobb teljesítményt, ezáltal nem csak havas-, hanem általánosan nedves és hűvös aszfalton is tökéletes tapadást biztosít, és ezt a tartósan magas teljesítményt egész évben képes megőrizni. Precíz irányíthatósága mellett rendkívül stabil és kényelmes vezetési élményt garantál minden autótípus esetén.

Ha igazi téli gumit szeretnénk

Természetesen a Nokian is tisztában van azzal, hogy legújabb találmányuk egyelőre még nem garantál ugyanolyan makulátlan biztonságot, mint egy direkt a téli utakra szánt abroncs. Ennek örömére ismét megpróbálták feszegetni a saját határaikat azáltal, hogy megalkották a Nokian WR C3 abroncsot, ami olyan kimagasló téli tapadást garantál számunkra, hogy azzal még extrém helyzetekben is magabiztos teljesítmény vár ránk. Az abroncsot elsődlegesen szállítójárművekre, teherautókra és nagyobb méretű személyautókra tervezték, ennek megfelelően az ezekre jellemző kényelmes, illetve rendkívül alacsony gördülési ellenálláson alapuló vezetési tulajdonságokkal rendelkezik. A 14 és 17 hüvelyk közötti méretekben elérhető Nokian WR C3 a maximális téli biztonság mellett kényelmet, pontos és stabil kezelhetőséget, kiemelkedő tapadást, ezen felül pedig magas szintű tartósságot garantál még komolyabb terhelés mellett is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük