Az aromaterápia az alternatív gyógyászat egyik legősibb módszere, de napjainkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az aromaterápia lényege, hogy aromatikus hatóanyagokat tartalmazó gyógynövényeket és ezekből készült illóolajokat alkalmazunk az egészség megőrzésére és egyes betegségek gyógyítására.

A testi bajok mellett sok pszichikai eredetű panasz esetén is hatékony megoldás. Bár olajoknak hívjuk őket, de igazából csak állagukban hasonlítanak hozzá, kémiai összetételük azonban más. Például, ha papírra cseppentjük, elillannak, míg a kémiai úton előállított zsíros olajok foltot hagynak. Egy biztos, hogy gyógyhatása csak a 100 %-os illóolajoknak van.

Az illóolajok tömény koncentrátumok, ezért javasolt mindig csak kis mennyiségben használni belőlük. Vigyázzunk rá, hogy magukban ne érintkezzenek közvetlenül a bőrrel, mert csípő érzést okozhatnak. Ehelyett mindig oldjuk fel! Ki gondolná, hogy a legjobb oldóanyag a tej?

Az illatok tárháza végtelen, szinte felsorolni sem lehet őket. A hagyományos illatok mellett találkozhatunk különleges illatú illóolajokkal is, mint például kubeba bors, ylang-ylang vagy geránium illóolaj.

A legfontosabb, amire ügyelni érdemes, hogy mindig tiszta illóolajat válasszunk, mert a gyógyító hatása nem állítható elő kémiai úton!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük