csizmaEgyszerre klasszikus és egyszerre vagány az idei női és férfi csizma. Az elegáns, visszafogott darabok mellett a figyelemfelkeltő kollekciók is a boltokba kerültek. A legnagyobb divatházak most nem az unisex változatokat küldik a porondra, hanem kifejezetten nőies és karakteresen férfias lábbelikkel tűnnek fel. Magassarkú legyen-e, vagy sima talpú? Trendi-e a gumicsizma? Hogyan döntenek a férfiak az elegancia és a sportos kivitelezés között? A csizmadivat mindenre választ ad!

Kiegészítő őrület

A legegyszerűbb a legjobb – azonban a bonyolultabb sem rossz. Ez igaz az őszi-téli lábbeli trendekre. A női és férfi csizma igyekszik színvilágában is újat mutatni, bár e tekintetben a női divatházak néhány lépéssel előrébb járnak. A férfi csizmák megújulása a forma szabad használatában érhető tetten – akár eleganciával, akár laza stílussal variálják a tervezők. A gyengébbik nem sikkesei viszont szabadjára engedték a fantáziájuk: izgalmas textil-próbálkozások, színáradat, rojtok, bojtok sokasága! Ha csatos női csizma után vágyunk, számos kiegészítővel kaphatjuk meg. A bundás-szőrmés lábbelik is új korszakba lépnek 2015-tel!

 

Bokacsizma vagy magasszárú?

A csizma különösen izgalmas kiegészítője a női ruhatárnak. Karakteres, akár tolakodó, akár visszafogott színvilággal álmodják meg a tervezők. Mivel az idei év inkább a csillogásra és feltűnőségre szavaz, a bokacsizmák és magasszárúak között is ezek dominálnak majd. Rojtokból nem lesz hiány – a kifutókról érkező vagány kollekción túl a hétköznapi viseletekre is rákerül. A western-világot idéző látvány mellett a játékos gombokat is megtaláljuk: a NoraAgostina női csizma a cipo.ninja bézs, kék és világos barna színeivel már hódít.

 

A puha, téli időszakban biztos meleget adó belső bélés pedig már több mint praktikum – a lábbeli dísze is egyben. A visszafogott, egyszínű darabokkal tökéletes egységet alkotnak a színes, gyönggyel díszített, hímzett csizmák is, amelyek fokozzák viselőjük egyediségét. Aki kedveli a merészebb elgondolásokat, nem csalódik az őszi-téli felhozatalban. A csíkos és extra mintás zárt csizmák különösen szexi vonalat képviselnek. Habár a tavalyi év slágere még nem csengett le, a bokacsizma mellett a magasszárú is újra kedveltté válik!

 

Sportos és elegáns egyszerre?

Amint láthatjuk, a tavalyi év női és férfi csizma divatja nem lépte át és hagyta maga mögött bokacsizmát. Továbbra is népszerű – ne gondoljuk, hogy csupán a gyengébbik nem körében. A férfiaknak tulajdonított hétköznapi sportos lábbeli-viselet és az ünnepnapokon előkerülő elegáns darabok bátor keveréke a chukka csizma. Kényelmes megoldás a hidegebb napokra, hiszen, amellett, hogy praktikus valóban több féle stílusigényt elégít ki.

 

A fűzőért rajongók több fűzősorral ellátott változatban is hozzájuthatnak. De akár enélkül is megvásárolható. Színvilága egyelőre a klasszikusan megszokott maszkulin árnyalatokat viszi tovább. A cipo.ninja férfi csizma barna színe gyakori választás – bár, ki tudja, lehet, csak hónapok kérdése, hogy igazán feltűnő felületekben készülhessenek el a következő darabok!
A másik igazán kedvelt női és férfi csizma, a chelsea csizma esetében sem tudjuk eldönteni, kimért eleganciát, vagy sportosságot tulajdonítsunk a viselőjének. Jóval karakteresebb és letisztultabb formájával biztos helyet kap a trendi lábbelik között. Különösen praktikussága miatt lehet szeretni, a bebújós rész kényelmessé teszi a használatát. Az oldalán végighúzódó gumírozott felület pedig nemcsak elősegíti a könnyed felvételt, hanem már stílusjeggyé is vált.

A divatcunami kellős közepén se feledkezzünk meg arról, hogy nemcsak a stílusunk, de az egészségünk is a tét egy-egy női és férfi csizma vásárlásánál! A cipőnkben hordjuk a gerincünk sorsát, akár Norah REGINA, akár Sealand Navia legyen is a neve.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük