A legszebb kertek általában azért szebbek, mert „a fű ott mindig zöldebb” – mondja a mondás, de amúgy ez tényleg igaz. A legtöbb gondozott kertben a fű nem valódi. A minőségi műfű esztétikus, rendezett, és egységes füvesített képet mutat a kertünkben.

A valódi fű ellen több érvet is fel tudnánk sorolni, például azt is, hogy a természetes környezet rengeteg olyan növény terjedésének is teret biztosít, melyeket eredetileg mi nem akartunk volna látni a kertünkben. Kezdve a különféle gazokkal, de az olyan gaznövények, vagy nem kívánatos virágok is meggyökerezhetnek a kertben, mint a pitypangok, vagy például a pénzecske. Már csak ezeknek a növényeknek az irtása is időigényes, de a füvet önmagában is gondozni kell. A másik probléma, hogy bogarak is beköltöznek az igazi fűbe. Sokak számára idegesítő, hogy nem tudnak egy jót piknikezni a fűben, mert a különféle kis élőlények azonnal ellepik a plédet.

Ha mi akarjuk megtervezni, hogy milyen élőlények legyenek a kertben, akkor sokkal jobban játunk egy műfűvel, mivel ez esetben se a gondozással, sem a nem kívánt növényekkel nem kell foglalkozunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük