Minden évben kihirdetésre kerül, hogy melyik cukrász mester tortája nyerte el az Év Tortája címet. Idén a Komáromi kisleány lett a győztes.

A Magyarország Tortája versenyt 12. éve rendezik meg, melyben országszerte indulnak a cukrászok, és a pékek is, hiszen ilyenkor kapja meg a neki járó kitüntetést az Ország Kenyere is! A versenyen három helyezés is született: az Ország Tortája, az Ország Cukormentes Tortája, és az Ország Kenyere.

Sztaracsek Ádám, a komáromi Jánoska Cukrászda cukrásza készítette el ezt a diós-körtés krémes tortát, melynek nevét a mindenki által ismert népdal ihletett, ezért is lett Komáromi kisleány. A készítő azt mondta, hogy városára kívánja felhívni a figyelmet ezzel a névadással, melynek hírét reméli, hogy elviszi majd a torta a Dunán túlra.

Az Ország Cukormentes Tortája címet a budapesti Nándori Cukrászda Három kívánság nevű tortája nyerte, mely chia magot és diót tartalmaz a mandulapiskóta alapjában, a tetején pedig meggyet, és darabos túrót.

A tortákat augusztus 18-tól lehet megkóstolni számos hazai cukrászdában, és persze augusztus 18 és 20 között a Magyar Ízek Utcájában, a budapesti Várkert Bazárban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük