A meleg szendvics hagyományos reggelinek számít, kedvenc gyerekkori emlékeim közé tartozik, mikor meleg szendviccsel várt reggelenként. Aztán később vettünk egy melegszendvics sütőt, mely mint a gofrit, úgy sütötte a kenyeret, kis, esztétikus háromszögekké, és csak a fantáziámon múlott, hogy milyen töltelékkel készítem el a reggelimet. Azóta úgy gondolom, hogy a szendvics sütő alapdarab a konyhában.
A későbbiekben persze egyre kreatívabbá váltam: nem csak sima sonkás-sajtos szendvicseket készítettem, hanem megbolondítottam zöldségekkel, kukoricával, mesékben, filmekben látott recepteket alkottam újra a konyhában. A sajtot például külön rápirítottam a szendvicsem tetejére, majonézt és mustárt kevertem a vajba stb. Azért is élveztem ezt annyira, mert egy ilyen szendvicssütő teljesen biztonságos, gyerekként is bátran rám merték bízni a szüleim, hiszen nem kell hozzá nyílt láng, elég, ha megtanítjuk a gyereknek, hogy hidegen kell minden belerakni, és csak majd ha összenyomtuk a kenyeret, akkor lehet bekapcsolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük