Manapság már nagyon sokan – Magyarországon legalább is – saját házban, lakásban gondolkodnak. De ha egy kicsit nyugatabbra megyünk, teljesen más nézettel találkozunk. Angliában például nagyon sokan egyszerűen csak kiadó lakást bérelnek ki. Ha pedig kicsit belegondolunk, bizony van egy pár előnye.

Bár egy kiadó lakás, abból a szemszögből nézve, hogy egy másik ember tulajdona és a falakat, ajtókat, értéktárgyakat sokkal jobban őrizni kell, mintha az a sajátunk lenne. De ez esetleg egy szétszórtabb embernek lehet, hogy jót is tesz, mert nem fog minden falra lukakat fúrni és összevissza nyomot hagyó dolgokat felragasztgatni.

Nos de nézzük, milyen előnyökkel rendelkezik egy kiadó lakás. Egy banki hitellel vásárolt lakás valójában éveken keresztül nem a miénk, és ha esetleg még sem felel meg elvárásainknak, akkor megválni is bonyodalmas procedúra. Egy kiadó lakásból – ellenben – könnyedén tovaszállhatunk, akár a környezet, akár a szomszédok miatt is. Általában egy albérlet fizetése is lényegesen könnyebb anyagi terhet jelent, és ha a főbérlővel vagyunk olyan viszonyban, akkor ha olyan helyzet áll fenn, hogy nem tudunk fizetni, akkor könnyebben kommunikálhatunk vele, mint egy banki ügyintézővel.

Kiadó lakást bérelni megéri, még ha nem is hosszú távra szeretnénk, de átmeneti időre a legkézenfekvőbb megoldás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük