Már több mint egy évtizede segít nekünk a Pinterest, a hangulattábla-alkalmazás. Válogatja a kedvenc sütireceptjeinket esős napokra, elmenti a frizuraötleteinket, amiket van bátorságunk kipróbálni, és inspirációt nyújt az otthoni kézműves projektjeinkhez, amiknek egyszer majd nekilátunk (talán).

A képalapú kezelőfelület tele van intuitív lehetőségekkel, hogy megtaláljuk, elmentsük és megosszuk a vizuális bejegyzéseket bármilyen témával kapcsolatban.

Kigyűjtheted magadnak a saját témaköreiddel kapcsolatos fotótáblákat, vagy böngészhetsz a képfolyamodban, ahol olyan témaköröket és felhasználókat látsz, akiket követsz.

Viszont a Pinterest igazi varázsa abban rejlik, ahogyan az újabb tartalmakat elénk tárja, hiszen ezt egyedi módon teszi minden felhasználó számára. Mintha egy régi barát rád írna, hogy: „Megláttam ezt, és te jutottál róla eszembe.”

Tudtad, hogy a Keresésre koppintva okosjavaslatokat kapsz a tevékenységed alapján? Ha például egy tejmentes muffinreceptet pinelsz, feljön egy teljes témakör ezzel kapcsolatban. Fincsi.

Ugyanígy, ha egy adott stílusú dekort vagy dizájnt böngészel, a vizuális keresőeszköz megtalálja a hasonló elemeket. Ha kedved tartja, vásárold meg azt az új asztali lámpát az appon belül.

Próbáltad már a lenyűgöző Pinterest Lens funkciót (ez az iOS Gyorsműveleteken keresztül érhető el)? Csak lőj egy képet a kiszemelt cipőről, és egy teljes ruhatárnyi hasonló opció fogad.

A Pinterest lehet nagyon személyes, de tökéletes eszköz az együttműködésre is, hiszen megoszthatsz táblákat barátokkal, kollégákkal vagy a pároddal. Csak ne felejtsd el az „eljegyzési gyűrű ötletek” táblát titkosra állítani. Tapasztalatból beszélünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük