Otthonunk fontos része az étkezőgarnitúra. Ha nem is az asztalnál töltjük a legtöbb időt a lakásban, mégis az étkező az a hely, ahol a család közösen leül enni, esetleg megbeszélni az aznap történteket, de ha nem is ülünk ott, legtöbbször szem előtt van, éppen ezért gyakran az étkezőkön kötnek ki a kapott ajándékok, virágok, dísztárgyak. Sokszor az étkezőgarnitúra félig a nappaliban van, vagy legalábbis rálátunk. Ezért, ha nem is ülünk ott naphosszat, központi helye miatt alaposan meg kell gondolnunk, hogy milyet veszünk, ha vásárlásra adjuk fejünket.

Ha kicsi a helyünk, akkor érdemes meggondolnunk, hogy olyan étkezőgarnitúrát vegyünk, amelynek egy része mondjuk L-alakú pad. Ezen többen elférnek, és a sarokban kiválóan meghúzza magát. Persze ha elég helyünk van, jóval kényelmesebb a például hat székből álló étkezőgarnitúra.

Az egyik legfontosabb, ha vásárlásba fogunk, hogy győződjünk meg róla, hogy a székek elég kényelmesek-e számunkra, elég magas-e a támla, rendesen tartja-e a hátunk. És persze az ülőfelülete is megfelelő-e számunkra.

Gyakoriak a fa étkezőgarnitúrák, de találkozhatunk üveglapos asztallal, fém székekkel, bőr, műbőr vagy textilborítással. Míg egy ülőgarnitúránál otthonunkban talán praktikusabb a textilborítás, nincs ez így az étkezőgarnitúrával, hiszen, ha leesszük vagy valamivel összekenjük, akkor a bőrborítást könnyebb tisztítani, mint a textilt.

Ha pedig gyakran vendégül látjuk rokonainkat mindenképpen érdemes megfontolnunk az olyan étkezőgarnitúra vásárlását, amelynek asztala bővíthető, kinyitható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük