munkabiztonsag_erintesvedelem_cikkMunkaadó vagy? A szó ez esetben sok mindenről árulkodik. A rengeteg papírmunkáról, az alkalmazottakkal való harcokról, a havi esedékes fizetési összegek előteremtéséről, és számos nemkívánatos teherről. A sok nyűg mellett ki az, aki még a munkabiztonsági kérdésekkel is lelkiismeretesen foglalkozik?

Pedig az érintésvédelem épp annyira fontos kérdés, mint a könyvelő részére időben eljuttatott papírok ügye. A munkabiztonság kérdéséhez tartozó érintésvédelem betartása nem csak nyugalmat, de pénzbírság elkerülést is magával hozza a részedre!

Munkaadóként kötelességed gondoskodni a munkahely, valamint a munkaeszközök és a munka során használt berendezések rendszeres műszaki karbantartásáról!

Itt értjük az elektromos berendezések időszakonkénti és a telephely érintésvédelmi felülvizsgálatát is.

Ha úgy gondolod, neked csak egy kis családi kisboltod van, ezért téged annyira nem érint a téma, sajnos ki kell, hogy ábrándítsunk. Oldalunkon minden szükséges tudnivalóról tájékozódhatsz. Melyik vizsgálat és hogyan érint téged. És milyen időszakonként kell az érintésvédelemre gyakrabban gondolnod!

Mit kockáztatsz, ha nem foglalkozol az érintésvédelmi jogszabályok előírásainak betartásával?

Nos, elsősorban pénzbírságot kockáztatsz, valamint beosztottaid életének veszélyeztetését viszed véghez. Az érintésvédelem elbagatellizálása jóval több költséget jelenthet a számodra, mint az esedékes ellenőrzések kifizetése. Ne kockáztass! Tudj meg többet az érintésvédelemi felülvizsgálatokról itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük