A cégalapítás jogi- illetve gazdasági kötelezettségekkel jár, melyeket egy kezdő vállalkozó nem is ismer, nem hallott róluk. Ez nem probléma, hiszen nem lehet mindenki jogász és könyvelő. Ma már több olyan vállalkozás, szolgáltatás jött létre, melyek a cégek segítését, támogatását tűzték ki célul. Olyan szakemberekkel dolgoznak együtt, akik segítik az ügyfeleket, kezdő vállalkozókat, abban, ami nehézséget jelent számukra. A cégalapításban való segítségnyújtás is a szolgáltatások közé tartozik, ahogy a székhelyszolgáltatás is, melyet már a cégalapítás pillanatában be kell jegyeztetni.   

Miután létrehoztuk a cégünket, szembesülünk a székhely problémájával. Nehéz eldönteni, hogy mi kifizetődőbb: az, ha a saját otthonunkba jelentjük be a székhelyt, vagy ha egy külön irodát bérelünk erre a célra? Előbbi esetében az otthonunkhoz leszünk láncolva, hiszen a leveleket személyesen kell átvennünk a postástól. Persze át lehet ruházni az átvételt egy illetékesre, családtagra, feleségre, stb de végső soron kijelenthetjük, hogy nem egészséges, ha a magánéletet és az üzletet ilyen szinten egybeolvasztjuk. 

Az iroda bérlése sem épp kifizetődő, főleg egy kezdő vállalkozás esetében, amikor még csak mikro szinten van az egész cég. Manapság a bérlés rengeteg pénzbe kerül, alsó hangon akár 50-100 ezer forint körüli összegeket is kipréselhetnek a bérlőkből. Ha pedig nincs szükségünk alkalmazottakra, akkor megint ugyan ott tartunk, ahol a lakás esetében: az irodához vagyunk láncolva, hiszen ott is át kell vennie valakinek a leveleket.  

Az ilyen problémák megoldására jött létre a székhelyszolgáltatás intézménye, ami fogadja, kezeli, tárolja a leveleket és csomagokat, valamint adott esetben bemutatja azokat a NAV-nak.  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük