Végre dobjuk ki a tökéletes cicababákról szóló strandregényeket, hiszen a nyár nem a tökéletes alakról és a fogyókúráról szól! Összeválogattuk a legjobb romantikus könyveket, amik molett nőkről szólnak.

Rainbow Rowell: Eleanor és Park

Akik ezt a könyvet elolvasták, egyszerűen odavoltak érte. A sztori ’86-ban játszódik, és két fiatalról szól, akik a legnagyobb meglepetésre szerelembe esnek egymással. Azért nagy meglepetés, mert Park egy olyan fiú, akinek fő célja az életben, hogy lehetőleg teljesen láthatatlanná váljon, és ezt meglehetősen jól is csinálja. Eleanor pedig egy olyan lány, akit vele ellentétben nem ehet nem észrevenni, mivel égő vörös a haja, és “,,,a nyakától a térdéig nem akadt olyan pont, ahol észrevehető struktúrával rendelkezett volna.” Magyarul: nem kicsit kövér. Az olvasók véleménye megegyezik abban, hogy a humoros mozzanatok ellenére az írónő olyan gyönyörűen írta le a szerelmüket, hogy a legtöbben olvasás közben az első szerelem élményét élték át újra.

Meg Cabot: Heather Wells rejtélyes esetei

Kéjelegtél már azon a gondolaton, hogy mi volna, ha az aktuális tinisztárt ejtené a popvilág, és néhány éven belül alaposan lecsúszna, kissé meghízna, és ami mindennek a teteje, még dolgoznia is kellene? Nos, ha mindez megtörténne vele, talán már meg is szeretnéd egy kicsit! Elvégre, aki nem olyan idegesítően tökéletes, azt már lehet szeretni. Heather Wellst viszont egyszerűen muszáj! Meg Cabotnak egyébként is komoly rajongó tábora van, de a legújabb Heather Wells történetek megjelenését meg egyenesen tömegek várják. Van itt rengeteg humor, kis krimi szál (egy-egy gyilkosság könyvenként…) és még szerelem is. Plusz pont, hogy Heather nem fogy le a sztorikban!

Kody Keplinger: The Duff – A pótkerék

A Duff szintén tinédzserekről szól, akiknek szintén megvan jócskán a saját bajuk. A főhős Diana tizenhét éves, és kissé túlsúlyos, van viszont két imádnivaló barátnője, akikkel bármire képesek lennének egymásért. Van egy esküdt ellensége is, aki ráragasztotta a “Duff” csúfnevet. Amikor azonban Diana egyszer – maga sem tudja, hogy és miért – megcsókolja, ez a viszony lassan elkezd megváltozni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük